dijous, 14 d’agost de 2014

CAPÍTOL 35: Pa de pessic amb nata i gerds o #ésFestaMajor!

Rentar les cortines i els coixins del sofà. Treure la pols de l'estanteria dels llibres, havent tret prèviament els llibres. Posar-se les sabates noves una estona cada dia per veure si així el dissabte a la nit ja no fan mal. Organitzar-se amb els sopars. Buscar cangur (com a novetat). Llegir i tornar a llegir el programa de festes fins que te'l saps de memòria. Parar una taula llarga al terrat. Comprar plats i gots de plàstic i estovalles de paper. Esperar trobar-se amb les amigues de petites i saber que es repetiran les mateixes converses de cada any, que farem un resum dels principals "cotis" del poble, que direm que sí, que aquest envelat està bé però que ens agradava més quan la Festa Major es feia a la plaça. Fer unes postres dignes per l'ocasió. Esperar que comenci el ball. Fer una cervesa. No saber quantes cerveses has fet i anar-se'n a dormir amb la mateixa sensació de quan tenies catorze anys i la setmana de la Festa Major era la setmana més esperada de tot l'estiu. Arriben dies de migdiades llargues, de rumiar què ens posarem de vestir i de balls del fanalet. És FESTA MAJOR!!!
Apa, me'n vaig cap a sopar que ja m'esperen!



INGREDIENTS pel pa de pessic amb nata i gerds (motlle d'uns 22 cm. de diàmetre)

6 ous
150 g de farina
150 g de sucre
1/2 sobre de llevat (Royal)
150 ml de nata per muntar
gerds i melmelada de gerds

PREPARACIÓ del pa de pessic amb nata i gerds

1: Barregem el sucre amb els rovells dels ous una bona estona, fins que quedi una barreja blanca i espumosa.
2: Hi afegim la farina amb el llevat, prèviament tamisats.
3: Muntem les clares dels ous al punt de neu i ho afegim a la mescla anterior. S'ha de barrejar amb compte per tal de que les clares no perdin volum (millor fer-ho a mà que a màquina)
4: Es cou al forn a uns 170ºC durant uns 25-30 minuts. Per comprovar que està cuit podem punxar el pa de pessic amb un ganivet, i si aquest surt net voldrà dir que ja podem parar el forn.
5: Deixem refredar el pa de pessic.
6: Muntem la nata i hi afegim sucre al gust.
7: Tallem el pa de pessic per la meitat i l'untem primer amb melmelada de gerds i després amb la nata. Acabem de cobrir el pastís amb la nata i el decorem amb els gerd.
8: Esperem que a la resta de convidats a sopar també els hi agradi!
  
Que vagi de gust!  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies per arribar fins aquí!