dijous, 26 de juny de 2014

CAPÍTOL 34: Cóc de plàtan o #embaràs (IV)

El moment més esperat de l'embaràs és, sense cap dubte, el moment del part. Nou mesos esperant-lo, intentant no desesperar-se, nou mesos de marejos, de metges, de ferro, d'hormones boges, de peus inflats, de cansament, de cul gros i bufeta petita, en fi, nou mesos d'embaràs. I quan per fi arriba el moment penses que ja només et queda un petit pas per acabar amb tot aquest procés i obtenir la teva recompensa. Et dius que només queda parir i tornaràs a ser tu mateixa. Que només queda parir i deixaràs d'estar embarassada. Que només queda parir i seràs mare. Només queda parir. I això ho penses si no has parit mai, perquè si ja ho has fet el que penses és: i ara encara em queda parir! I estàs cagada de por. Perquè, siguem sincers, el part fa mal. Fa molt de mal. I ja no vull dir res més per si alguna embarassada em llegeix. 
El que també és veritat és que després oblides completament aquest dolor, totes les dones ho diuen i és que és cert. Quan veus a la teva criatureta per primer cop el record d'aquest patiment desapareix. Bé, potser no desapareix a l'instant, que passes un temps adolorida, però sí al cap d'uns dies, o d'unes setmanes, o d'uns mesos. Sigui com sigui, al final te n'oblides.
I ara toca el més difícil, ara toca cuidar, educar, ara toquen bibis, caques, pipis, plors, nits que es fan molt llargues, ara toquen mocs, vacunes, tiretes, Dalsy, bronquitis, ara toca no tenir temps per tu i tenir una paciència infinita.
Ara toca el millor.
Ara toca ser mare.

I si esperant, esperant tens uns plàtans que han madurat massa, pots aprofitar-los per fer aquest cóc.

INGREDIENTS per un cóc de plàtan (motlle de 20x25 cm.)

4 ous
1 iogurt natural
1 mesura de iogurt d'oli
2 mesures de iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic
3 plàtans ben madurs

PREPARACIÓ del cóc de plàtan

1: En un bol posem els ous, el iogurt i l'oli i ho batem fins que la mescla sigui homogènia.
2: Hi afegim el sucre i ho tornem a batre.
3: Finalment hi afegim la farina amb el llevat i ho tornem a barrejar fins que s'hagi incorporat completament i no quedin grumolls.
4: Triturem els plàtans i els afegim a la barreja.
5: Untem el motlle amb mantega i l'omplim amb la massa del cóc.
6: Es cou al forn a uns 170ºC durant uns 35 minuts.
6: El deixem refredar i ja es pot menjar!
Que vagi de gust! 

2 comentaris:

  1. Ostres, quina por! ho dic perquè jo estic embarassada de 6 mesos, i sí que veig tots aquests problemes que dius, però encara esperava el moment de part com un moment emocionant... bé. suposo que cada mare ho viu com pot, oi? he he he. En tot cas, un bon coc per endolcir el gran esdeveniment. Petons.

    ResponElimina
  2. Doncs jo pel món m'he trobat dones que diuen que no van patir gens (potser és com tu dius que s'han oblidat jajaja!) i altres que diuen que van patir tant tant que no ho tornarien a veiure ni tan sols per la seva recompensa. Bé jo espero que encara em faltin anys per estar embarassada i quan arribi el moment ho pugui gaudir com cal, però sempre envoltada de cocs com aquest, la milor forma d'aprofitar els plàtans madurs!! (Conec gent que quan el plàtan madura i comença a ennegrir-se cometen l'aberració de tirar-lo!!!)
    Un petó;)

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!