dissabte, 5 d’octubre de 2013

CAPÍTOL 22: Crema pastissera o #incendis

No us diré si aquesta història és certa o és falsa ja que algun dels fets potser ratllen la il·legalitat. Som-hi:
El dia que els meus avis ens van preguntar si avisar als bombers costava diners vam adonar-nos que teníem un problema: vivíem amb dos jubilats piròmans. Mai els faltava una capsa de llumins a la butxaca per si de cas apareixia alguna cosa per cremar. La meva àvia escombrava el pati, feia petites muntanyetes amb les fulles i apa, a cremar. A casa, des de sempre, que de brossa se n'ha generat poca, s'ha optat per la separació: això per guardar a les golfes, això per cremar. I no us penseu que el criteri classificatori depenia de si una cosa podia cremar o no, no pas. Les coses que semblaven aprofitables es guardaven i la resta al foc, que si una cosa no es cremava a la primera es cremaria a la segona (prova d'això va ser un sofà de tres places de color blau: els seients van cremar bé, a l'estructura li va costar). Hivern sí i hivern també la xemeneia de casa s'incendiava: "però què hi heu tirat al foc?!!" preguntàvem, i ells contestaven "ai res, una garrafa de lleixiu. Però ja estava buida, eh!". Gràcies a això es va enfonsar un tros de teulada i vam poder estrenar un nou terrat. No us penseu que no es van prendre precaucions. O i tant que sí, al costat de la sortida de la xemeneia van instal·lar una mànega per l'aigua.
Us deixo la recepta de la crema pastissera, la que no es crema.

INGREDIENTS per la crema pastissera

250 ml de llet
65 g de sucre
1 rovell d'ou
20 g de midó (jo he fet servir Maizena)
1 culleradeta d'essència de vainilla
1/2 culleradeta de canyella en pols

PREPARACIÓ de la crema pastissera

1: Escalfem a foc baix 3/4 parts de la llet amb el sucre.
2: En un altre recipient (per exemple un bol) hi afegim el rovell d'ou, el midó i la resta de la llet. Ho batem fins que quedi una mescla homogènia i el midó s'hagi dissolt.
3: Seguidament hi afegim la vainilla i la canyella i ho tornem a mesclar bé.
4: Quan la llet estigui a punt de bullir hi afegim la mescla del bol i ho anem remenant fins que comença a espessir. Llavors ho retirem del foc.
5: Deixem refredar completament la crema pastissera tapada amb film (el film ha de tocar la crema, així evitem que faci pell)
6: Una vegada freda ja la podem fer servir (o menjar-nos-la a cullerades!)

Nota: Aquesta recepta l'he après del blog La cuina de sempre. Visiteu-lo!! Totes les receptes estan magníficament explicades i fotografiades pas per pas, és increïble. I sobretot molt útil per ignorants culinaris com ara jo!

Que vagi de gust!  

2 comentaris:

  1. La crema pastissera és la joia de la rebosteria catalana!!! I això de cremar-ho tot, és una bona manera de "guardar enredos" com deia la meva d'àvia!!!

    ResponElimina
  2. Acabo de descobrir el teu bloc i m'ha agradat molt i evidentment m'hi quedo!!!.

    Per cert!, la crema pastissera fantàstica!!!

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!