dilluns, 30 de setembre de 2013

CAPÍTOL 21: Galetes de taronja o #novatemporada

Segurament a molts de vosaltres ja se us han acabat les vacances i a hores d'ara encara us esteu recuperant de l'hòstia que us ha fotut la tornada a la realitat. Que difícils que es fan aquests dies, no? A quarts de nou ja és fosc, als vespres refresca, encara hi ha mosquits i les mosques estan més enganxoses que mai. I està clar que el pitjor de tot és la tornada a la feina: llevar-se amb el despertador, dinar de túper, la feina acumulada, la rutina i passar-se les hores amb els ulls clavats al calendari comptant els dies que falten per arribar al proper cap de setmana llarg o a la següent festa.
Doncs, tot i que a mi a quarts de nou també se'm fa fosc, als vespres tinc fred, encara em piquen els mosquits i he encetat una lluita a mort amb les mosques de casa meva, després de les vacances m'he quedat sense feina a la que tornar. Una cosa ben normal a dia d'avui. En primer lloc he de dir que he aconseguit un dels meus objectius que era ser "mujerflorero" (tot i que no fa tanta gràcia ser-ho per obligació que ser-ho per gust...), i en segon lloc que ara tindré molt més temps per dedicar a aquest humil bloc. I sent conscient de tot el que està succeint diàriament a la nostra societat: els efectes de la crisi econòmica, els conflictes entre la nostra Catalunya i la seva Espanya, el canvi de joc del Barça, els atacs a la llengua catalana, les pujades de l'iva, les pujades del preu de la llum, les pujades de l'atur, les baixades del nivell de vida, etc.; doncs he pensat que seria adient tractar aquests temes en aquesta nova temporada de Cuina Ficció, parlar de coses importants, interessants, i potser fins i tot històriques. Us ho esteu creient? Jo tampoc. No, en aquesta nova temporada continuarem parlant de coses tontes i superficials. Per coses serioses dirigiu-vos al món real. Però bé, el que és més important, continuarem intentant aprendre alguna cosa sobre pastissos, galetes, magdalenes, postres i dolços en general (que aquest vol ser un blog de rebosteria).
Us deixo aquestes galetes de taronja per començar una #novatemporada.

INGREDIENTS per unes 24 galetes de taronja

100 g de sucre
75 ml d'oli
300 g de farina
60 g de suc de taronja
ratlladura de la pell de mitja taronja
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)

PREPARACIÓ de les 24 galetes de taronja

1: Barregem l'oli, el suc de la taronja i la ratlladura de la pell.
2: Hi afegim la culleradeta de vainilla i després el sucre.
3: Anem incorporant la farina i el llevat. Ho amassem bé.
4: Fem una bola amb la massa i la deixem reposar a la nevera durant 1 hora aproximadament. També es pot deixar d'un dia per l'altre.
5: Amb l'ajuda d'un corró (o estri similar) estirem la massa, deixant-la amb un gruix d'uns 2 centímetres. Tallem les galetes amb la forma que vulguem.
6: Es couen al forn a uns 180ºC durant uns 10-12 minuts.
7: Les deixem refredar completament abans de menjar-nos-les.

Que vagi de gust!  

2 comentaris:

  1. La tornada a la realitat post-vacances sempre és molt dura...sort que aquestes galetes la poden endolcir una mica!!!

    ResponElimina
  2. Estoy tomando un café...y me vendría genial una de estas galletas para acompañarlo!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!