diumenge, 4 d’agost de 2013

CAPÍTOL 19: Plum Cake de taronja amb nous o #Agost


Suposo que us passa igual que a mi i que molt sovint us pregunten quina seria la banda sonora de la vostra vida, no? Sense cap mena de dubte la meva resposta és Els Pets. Perquè? Doncs per vàries raons que ara no explicaré ja que moltes són del rotllo sentimental-pastelote i segurament us emocionaríeu llegint el relat de tantes boniques històries i records a vegades dolços i altres amargs però sempre acompanyats d'una cançó d'aquest grup. Avui us en deixo una d'ideal per estrenar el primer cap de setmana d'aquest mes:

#Agost:
 "(...)  Que arribi l'agost,
vital i enganxós,
per treure'ns les presses
i recuperar la tendresa del món.
Que arribi l'Agost
feixuc i mandrós
que ens fa recordar
la bellesa del temps que passa a poc a poc (...)"




INGREDIENTS per un plum cake de taronja amb nous

3 ous
100 g de sucre
150 g de farina
125 g d'oli
1/2 sobre de llevat químic (Royal)
el suc d'una taronja petita
la ratlladura de la pell d'una taronja
unes quantes nous (al gust)

PREPARACIÓ del plum cake de taronja amb nous

1: Batem els sucre amb els rovells dels ous fins que ens quedi una mescla blanquinosa.
2: Hi afegim l'oli, el suc de taronja i la ratlladura de la pell de taronja i continuem batent fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats a la mescla.
3: Afegim la farina i el llevat prèviament tamisats.
4: Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb compte, intentant que no perdin volum.
5: Finalment hi afegim les nous.
6: Es cou al forn a uns 170ºC durant uns 40 minuts.
7: Atenció! millor que deixeu refredar el pastís abans de començar a menjar.

He fet servir un motlle rectangular d'uns 20x10 cm.

Que vagi de gust! 

1 comentari:

gràcies per arribar fins aquí!