diumenge, 7 de juliol de 2013

CAPÍTOL 15: Magdalenes de canyella i llimona o #elmeugos

Tinc un gos. Un gos gran. Un gos bastant gran. Això implica que també tinc rascades als genolls, diversos cops al cap (això podria ser l'explicació de moltes coses) i blaus per tot arreu.
El meu gos té moltes aficions, algunes són típiques de la raça canina com anar a buscar les pedres que li llenço, mai les torna, o perseguir conills, gràcies a Déu mai els atrapa, que jo no em veig ara mateix havent de pelar un conillet per fer un arròs. El meu gos és decorador d'interiors, a casa vam pintar el menjador i resulta que a ell no li devia fer el pes el color perquè es va dedicar a rascar tota la paret. Això o estava intentant fer una finestra, que el forat va ser desastrosament gran. També és seleccionador de roba interior femenina, la que no li agrada se la menja i us asseguro que mai li hem posat porno, o sigui que no sé perquè té la idea que les meves calces són comestibles. El mateix li passa amb les sabatilles d'estar per casa, li encanten! Finalment hem optat per comprar un palet sencer d'aquestes que venen a l'Ikea i que valen 1€.
El meu gos no té noció de l'espai que ocupa, ell veu que hi ha dos pams de sofà que no estan ocupats i està totalment convençut que en aquell trosset hi cap. I el més preocupant és que té raó, al final acaba ell estirat al sofà i jo en aquells dos pams. 
En definitiva, aquest és #elmeugos.
I aquestes són unes magdalenes delicioses.


INGREDIENTS per unes 12 magdalenes

3 ous
175 g de sucre
210 g de farina
60 ml de llet
190 ml d'oli d'oliva
7 g de llevat químic
2 culleradetes de canyella en pols
ratlladura de mitja llimona

PREPARACIÓ de les 12 magdalenes

1: Batem els ous i el sucre.
2: Hi afegim la llet i ho anem batent a poc a poc.
3: Seguidament hi afegim l'oli continuant batent a poc a poc.
4: Hi afegim la farina, el llevat, la canyella i la ratlladura de llimona i continuem batent la mescla.
5: Durant un parell de minuts ho batem a una velocitat més alta.
6: Tapem el bol on tinguem la mescla amb un drap i ho deixem reposar a la nevera durant una hora o més.
7: Una vegada la massa ha reposat la tornem a remenar i ja estarà llesta per coure. Omplim els motlles de les magdalenes fins a una tercera part de la seva capacitat.
8: Es couen al forn durant uns 15-16 minuts a uns 210ºC. Abans de posar-les al forn hi podem tirar una mica de sucre pel damunt.
9: Les deixem refredar sobre una reixeta i ja estaran llestes per ser devorades!

Que vagi de gust! 

Nota: La recepta és del llibre Magdalenas del Xavier Barriga. Gràcies (o per culpa) a ell em vaig aficionar a afartar-me de dolços!

2 comentaris:

  1. Unes magdalenes fantàstiques...i pel que fa al gos...em sent tan identificada...nosaltres som els principals compradors de xancletes de la comarca...perquè la nostra gossa Lluna n'és una fan!!!

    ResponElimina
  2. Tens un premi al meu blog https://gaudintdelacuina.wordpress.com/
    Moltes felicitats!
    Marta

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!