dimarts, 2 d’abril de 2013

CAPÍTOL 4: Magdalenes de xocolata o #jasócgran

Vet aquí que en una vegada en un lloc no gaire lluny d'aquí hi vivia una noia que un dia, així de sobte, va adonar-se que s'havia fet gran.
Tot va començar amb una trucada, unes amigues i una proposta nocturna. Sí, aquell dia va decidir sortir de nit com tantes altres vegades havia fet.
Feia mesos que les dotze s'havien convertit en l'hora màxima de posar-se al llit després de portar un parell d'hores clapant al sofà i: "això no pot ser", va pensar.
La nit va començar a les vuit de la tarda: algunes cervesetes a qualsevol terrassa d'una plaça de l'ajuntament de qualsevol poble, riure, fumar, xerrar, riure encara més... Després un sopar llarg: aperitiu, amanida de primer, vi, més vi, alguna cosa de segon que ara ja no pot recordar, més vi, algú de la taula vol celebrar no sé què i convida a tothom a unes copes de cava, potser postres, cafè, un altre cafè si us plau i pensar que un dia és un dia. Sortint del restaurant algú diu que ara comença la nit: primer bar, primer gintònic; un altre bar, un altre gintònic; un altre bar, un xaval que la convida a alguna cosa que també es pot beure i un altre gintònic. Amb el temps ha arribat a pensar que potser sempre era el mateix bar. I l'endemà va entrar a l'infern per la porta gran: l'hora a la que es va despertar és desconeguda, semblava que la claror li cremava les retines, tenia l'estómac al revés i millor no comentar res del seu cap i meny de la seva cara. Sí, està clar que tenia una de les millors ressaques de la seva vida però aquest no va ser el problema. El problema va ser l'endemà de l'endemà quan encara no era persona, i l'endemà de l'endemà de l'endemà quan encara li rodava al cap i només podia ingerir líquids. Va ser llavors quan es va mirar al mirall i es va preguntar: "i tu qui ets?" i sense poder-ho negar ho va haver de reconèixer: #jasócgran.

INGREDIENTS per unes 20 magdalenes de xocolata

5 ous petits
250g de sucre
50g de llet
200g d'oli de girasol
200g de farina
40g de cacau en pols
1 sobre de llevat químic
xips de xocolata (opcional)

PREPARACIÓ de les magdalenes de xocolata

1: Batem els ous amb el sucre.
2: Hi afegim la llet i l'oli i continuem batent.
3: Barregem la farina, el llevat i el cacau i ho tamisem
4: Afegim aquesta barreja a la mescla dels ous.
5: Ho deixem reposar a la nevera una mitja hora.
6: Omplim els motlles de magdalena i les decorem amb els xips de xocolata.
7: Les coem al forn durant uns 10-15 minuts a 200ºC
8: Les deixem reposar sobre una reixeta.
9: I per fi ens les podem menjar, una darrera l'altra.

NOTA: Les dotze de la nit és una bona hora per anar-se'n a dormir si l'endemà tenim intenció de fer magdalenes de xocolata.

Que vagi de gust!  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies per arribar fins aquí!