diumenge, 10 de març de 2013

CAPÍTOL 3: Coca de forner o #superareldiumenge

El diumenge és un dia difícil. Sí d'acord, segurament és més dur si treballes que no pas si tens festa. Per començar ja t'aixeques del llit més tard del que tenies previst, potser perquè la nit abans has tingut un sopar que s'ha allargat (això va pels que tenen vida social) o simplement perquè la mandra pot més que tu. Esmorzes assegut a la taula i amb la calma que no pots tenir durant la resta de la setmana. Llegeixes el diari, bé siguem sincers: llegeixes els titulars del diari. I vas pensant en tot el què faràs aquell dia: podríem anar aquí o allà, podríem trucar a aquests o a aquells,... I estàs content perquè és diumenge. Amb tot això ja ha passat mig dia encara no has fet res i aquella alegria del matí comença a desaparèixer. Si tens sort algú et prepara un vermutet i una mica de pica-pica mentre es fa el dinar. En acabat, tip (o tipa, no discriminem) com una mitja pensen que és diumenge i, és clar, toca migdiada! Només vint minutets, dius, però quan tornes a obrir els ulls ja s'han fet les sis de la tarda. Et despertes de mal humor i amb més mandra que al matí. Ui! amb l'hora que és ja no tenim temps de fer res, penses, i decideixes que el millor serà que et quedis al sofà fins a l'hora de sopar. Però de lluny ja veus com el dilluns s'acosta imparable i ho has de reconèixer: s'ha acabat el cap de setmana.

Doncs què millor que una coca de forner de les de tota la vida per #superareldiumenge.


INGREDIENTS per dues coques petites

50g de llet a temperatura ambient
50 g d'aigua
25g d'oli
12g de llevat fresc
30g de sucre
200 g de farina
un raig d'anís

PREPARACIÓ de les dues coques petites

1: Barregem la llet, l'aigua i l'oli i hi desfem el llevat fresc.
2: Hi afegim el sucre i un raig d'anís al gust de qui s'hagi de menjar la coca.
3: Afegim la farina a poc a poc i ho anem amassant. És tipus massa de pa.
4: Fem una bola amb la massa i la deixem fermentar durant 1 hora aproximadament.
5: Amb l'ajuda d'un corró (o estri similar) estirem la massa fins que tingui un gruix d'1 o 2 centímetres i la tornem a deixar reposar fins que dobli el seu volum (una 1/2 hora).
6: Untem la coca amb oli i hi tirem sucre per damunt.
7: Es cou al forn a 200ºC durant uns 10 o 12 minuts.
8: Quan la traiem del forn s'hi pot tirar un altre raig d'anís per sobre.
9: I una vegada fredes ja ens les podem menjar. És molt recomanable acompanyar la coca de forner amb una tassa de xocolata desfeta.

Que vagi de gust! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies per arribar fins aquí!