diumenge, 24 de febrer de 2013

CAPÍTOL 2: Donuts o #elsuïcididelescremalleres


Un dia em vaig comprar una faldilla. 
Un dia vaig fer donuts per berenar. 
L'endemà la cremallera de la meva faldilla es va suïcidar. 

Si us plantegeu fer aquesta recepta heu de tenir en compte vàries coses: 
1) Sí, us en menjareu més d'un, més de dos i més de cinc. I tots si no us els treuen de davant.
2) No, aquesta recepta no és compatible amb cap tipus d'operació biquini. Ni tan sols és compatible amb una simple operació banyador.
3) I sí, jo també crec que és totalment injust que una delícia com aquesta viatgi directament del plat a les cuixes i/o al cul de qui no pot resistir aquesta dolça temptació.

Si tot i així us veieu valents de provar aquests donuts casolans aviseu als botons dels vostres pantalons i a les cremalleres de les vostres faldilles, ells no en tenen cap culpa. I, si us plau, coneixement i moderació, que per molt difícil que sembli és possible parar de menjar-ne (jo conec gent que ho ha aconseguit). 
Entre tots podem fer-ho possible:

STOP a #el suïcidi de les cremalleres.



Aquesta recepta ve dels blogs Objetivo: Cupcake Perfecto i La Receta de la Felicidad , totalment recomanables i de visita obligatòria pels qui vulguin submergir-se al món de la pastisseria creativa.






INGREDIENTS per uns 24 donuts

PELS DONUTS: 

500g de farina
80g de sucre
5g de sal
25g de llevat fresc
230 ml d'aigua
1 ou petit
40 g de mantega pomada

PER LA COBERTURA DE SUCRE:

150g de sucre de llustre (aproximadament)
3 cullerades soperes d'aigua

PREPARACIÓ dels 24 donuts

DONUTS:

1: Esmicolem el llevat dins la farina i ho barregem bé. Després hi afegim el sucre i la sal.
2: Batem l'ou i l'afegim a la mescla anterior juntament amb l'aigua.
3: Ho amassem uns 5-10 minuts i hi afegim la mantega.
4: Continuem treballant la massa fins que no s'enganxi a les parets del bol. Es pot fer a mà (seria el mètode més tradicional) o amb alguna màquina. Si ho feu amb les mans (ja sigui perquè no teniu màquina o perquè us fa més gràcia) us aconsello que us les enfarineu bé.
5: Fem una bola amb la massa i la deixem reposar tapada amb un drap durant 1 hora, o fins que hagi doblat el seu volum.
6: Una vegada la massa ja ha fermentat, l'estirem amb un corró (o qualsevol altre instrument que pugui fer aquesta funció) fins que tingui un gruix d'un centímetre més o menys. Ja veureu que costa una mica, la massa és molt elàstica i es resisteix a estirar-se.
7: Amb algun estri rodó que pugui tallar anem fent les rodones i els típics forats dels donuts. Els deixem reposar una mitja horeta més.
8: Finalment fregim els donuts amb oli d'oliva. Es couen bastant ràpid, o sigui que compte no se us cremin. I els deixem refredar sobre paper absorbent per treure l'oli sobrant.

COBERTURA DE SUCRE:

1: Desfem el sucre de llustre amb l'aigua.
2: Pintem els donuts (ja freds) amb la mescla anterior i deixem que la cobertura s'assequi.
3: I per fi ja ens els podem menjar.


Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies per arribar fins aquí!