dissabte, 16 de febrer de 2013

CAPÍTOL 1: Trufa amb pastisset de taronja o #cupcaketime

No descobriré res de nou si dic que la pastisseria creativa està de moda. Hem deixat de banda el típic pa de pessic adornat amb sucre de llustre per passar a cobrir un layer cake amb frosting; els pastissos d'aniversari ja no es decoren amb aquells fideus de colors, avui necessites un assortiment de sprinkles; i les galetes? doncs si no estan decorades amb glaça de colors no són galetes.
Ara, la joia de la corona són els cupcakes. Aquest mini pastissets que tant s'assemblen a les magdalenes, que van acompanyats d'un frosting o d'un icing o d'una buttercream i que són bonics perquè sí.
Bé, doncs ho he de confessar: mai he menjat un cupcake.
Per tant quina millor manera de començar el blog que amb un d'aquests pastissets.
Comença el #cupcaketime.





INGREDIENTS per uns 18 pastissets

PEL PASTISSET: 

3 ous mitjans (de gallina)
125g de mantega pomada (mantega normal una mica desfeta)
225g de sucre
125 ml de llet
270 g de farina
4g de llevat químic
suc d'una taronja
ratlladura d'una taronja (podem aprofitar la pell de la taronja anterior)

PER LA TRUFA: 

200g de xocolata
200 g de nata per muntar
estrelletes (opcional, els pastissets es podran menjar igualment)

PREPARACIÓ dels 18 pastissets

PASTISSET:

1: En un bol posem els ous, el sucre i la mantega pomada. Ho batem fins que quedi una mena d'espuma.
2: Barregem la llet, el suc i la ratlladura de la taronja, el llevat i la farina ben tamisada. Ho afegim a la mescla anterior i continuem batent fins que la textura sigui similar a una crema.
3: Omplim els motlles (de paper, de silicona o els que tinguem) fins a ¾ de la seva capacitat.
4: Es cou al forn durant uns 20 minuts aproximadament a 160ºC. Un cop cuits els deixem refredar (fora del forn)

TRUFA:

1: Escalfem la nata sense que arribi a bullir.
2: Hi afegim la xocolata trossejada i ho remenem fins que es desfaci del tot.
3: Una vegada s'ha refredat muntem la trufa (sí, si volem la podem provar però amb coneixement que n'ha de quedar pels pastissets)

PASTISSET + TRUFA:

1: Posem la trufa dins la mànega pastissera i cobrim els pastissets.
2: Els decorem com ens vingui de gust.
3: Ara sí, ja ens els podem menjar.


Que vagi de gust!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies per arribar fins aquí!